Nature wall

Wandpanelen

Onze creatieve reis begint in het betoverende Indonesië, waar we niet alleen lokaal geproduceerde materialen hergebruiken maar ook bijdragen aan de economische welvaart van de gemeenschap. Staal&Co is een toonbeeld van het prachtig samenspel tussen natuurlijke rijkdom en ambachtelijke bekwaamheid. We zijn geïnspireerd door de ongeëvenaarde schoonheid van de natuur en zetten deze inspiratie om in duurzaam vervaardigde interieurelementen.


We benutten een breed scala aan materialen - van hout, schors, en kokosnoot tot schelpen, mos, algen, leer, en geraffineerde wandbekleding zoals zijde, linnen, houtfineer, kurk, en gras. Elk stuk wordt kunstig omgevormd tot verfijnde wandpanelen of wandbekleding die zowel de esthetiek als de functionele vereisten van moderne interieurs vervullen. Al onze panelen hebben een akoestische werking. 


Onze wandpanelen zijn een harmonie van stijl en gemak. Ze zijn spatwaterbestendig en passen zich moeiteloos aan aan gebogen oppervlakken, waardoor ze de ideale keuze zijn voor een verscheidenheid aan ruimtes. Onze uitgebreide voorraad staat garant voor snelle leveringen, terwijl we tevens op maat gemaakte oplossingen aanbieden om aan de specifieke behoeften van omvangrijke projecten te voldoen.


Bij Staal&Co streven we ernaar om een gepersonaliseerde ervaring te bieden. Dit doen we door u geheel te ontzorgen van begin tot eind.


Treed binnen in de wereld van Staal&Co, waar overtollige materialen een tweede leven krijgen als prachtige, kunstzinnige wandbekleding. Elk ontwerp is een ode aan de natuur, geweven met vakmanschap en precisie om een ervaring te creëren die verder gaat dan het esthetische, en die resonantie vindt in de diepste zintuiglijke reacties.

Onze wandpanelen

HOUT

Met houten wandpanelen breng je een stukje natuurlijke harmonie en rust in je leefruimte. Deze eco-vriendelijke, decoratieve en sfeervolle panelen uit Azië en Europa zijn niet alleen een esthetische aanwinst, maar dragen ook bij aan de verbetering van de akoestiek in elke kamer. Het driedimensionale effect van de houttexturen creëert een visuele diepte en complexiteit die de zintuigen prikkelt. Hoewel deze panelen ideaal zijn voor interieurtoepassingen, is hun veelzijdigheid zodanig dat, met een juiste behandeling van vernis of olie, ze ook in vochtige ruimtes kunnen worden geplaatst. Het natuurlijke, warme en uitnodigende karakter van het hout verrijkt elke omgeving, en biedt een naadloze blend van natuurlijke charme en hedendaagse elegantie.
mbaru-niang-coco-grain-natural

KOKOSNOOT

De wandpanelen gemaakt van kokosnoot voegen een uniek, natuurlijk en exotisch element toe aan elke ruimte. Deze duurzame, decoratieve en sfeervolle panelen afkomstig uit Indonesië verrijken het interieur met een distinctieve elegantie. Ze zijn niet alleen een visuele traktatie, maar ook praktisch, geschikt voor diverse ruimtes, inclusief vochtige omgevingen. De esthetische aantrekkingskracht wordt geëvenaard door de functionele voordelen; deze kokosnoot wandpanelen verbeteren de akoestiek, wat bijdraagt aan een harmonieuze en comfortabele atmosfeer in elke woon- of werkruimte. Elk paneel is een stukje kunst, waarin de rijke texturen en patronen van de natuur tot leven komen.

MOS

Een mospaneel of moswand biedt een elegante en onderhoudsvrije groene toets aan elk interieur. Deze natuurlijke kunstwerken zijn niet alleen visueel verleidelijk maar ook functioneel, dankzij hun sterke geluiddempende eigenschappen. Torvtak gebruikt IJslands mos uit Noord-Europa, dat behandeld wordt voor blijvende zachtheid en duurzaamheid. Dit mos heeft geen water of daglicht nodig en past zich aan de luchtvochtigheid aan. Elk paneel, op maat gemaakt en verwerkt op 10 mm dikke MDF platen, is ontworpen voor interieurtoepassingen en belooft een blend van esthetische en functionele verrijking.

MOSSELEN

Onze handgemaakte mosseltableaus combineren luxe met duurzaamheid, elk zorgvuldig gecreëerd uit gerecyclede Zeeuwse mosselschelpen. Deze unieke wandbekleding, beschikbaar in een verscheidenheid aan kleuren en op maat gemaakt, is geschikt voor zowel standaard als vochtige ruimtes. Met 540 zorgvuldig geselecteerde en hygiënisch verwerkte schelpen per vierkante meter, weerspiegelt elk paneel het vakmanschap en de rijke maritieme erfenis van Zeeland. De panelen, vervaardigd met waterbasislijmen, kunnen naadloos aan elkaar worden bevestigd voor een uniforme en esthetisch aantrekkelijke uitstraling. hedendaagse elegantie.
Nature wall

Benieuwd naar onze andere producten?

BEHANG

Behang dient als een van de meest veelzijdige oplossingen om de muren van een ruimte snel en effectief te transformeren. Het biedt niet alleen een kans om kleur en textuur toe te voegen, maar ook om een unieke sfeer en persoonlijkheid in elke kamer te injecteren. Met een overvloed aan stijlen, patronen en materialen om uit te kiezen, kunnen huiseigenaren en ontwerpers hun creativiteit de vrije loop laten om een ruimte te creëren die spreekt tot de esthetiek en de functionaliteit die ze wensen.

LEER

De natuurlijke en ruwe elegantie van onze lederen wandbekleding brengt een authentieke touch aan elk interieur. Elk stuk, rijk aan texturen en kleuren, is een ode aan de diversiteit van de natuur, ethisch en duurzaam geproduceerd. We betrekken ons leer uitsluitend uit landen in Europa en Azië die strikte normen hanteren voor eerlijke arbeidspraktijken en dierenwelzijn, als onderdeel van onze toewijding aan verantwoord ondernemen. Met elke unieke, ambachtelijk vervaardigde lederen paneel streven we ernaar om zowel uw huis als onze planeet te verfraaien.
Evenementenlocatie Mereveld Utrecht

WANDBEKLEDING

Natuurlijke wandbekleding afkomstig uit China gecreëerd uit hoogwaardige vezels zoals zijde, gras, linnen en kurk, verenigt esthetiek en duurzaamheid. Deze materialen, geprezen om hun robuustheid, lenen zich voor het creëren van wandbekleding die visueel aantrekkelijk en functioneel duurzaam is. De toepassing van dergelijke natuurlijke materialen staat synoniem voor ecologische verantwoordelijkheid, aangezien ze een milieuvriendelijk alternatief bieden voor conventionele bouwmaterialen. Ze bieden tevens inherente thermische en akoestische isolatie, bevorderen het energierendement en creëren een comfortabele leefomgeving.

Laat je nog meer inspireren